Wat ik leerde van de Disneyklassieker ‘Belle & het Beest’

19th maart 2017

Nu de langverwachte remake van een van Disney’s meest betoverende sprookjes in de cinemazalen draait, blik ik graag even terug op de animatiefilm uit 1991. Wat leerde ik eigenlijk allemaal van de Disneykassieker ‘Belle & het Beest’?

Het is niet erg om anders te zijn

Een van de mooiste levenswijsheden in deze animatiefilm moet toch wel de waarheid zijn dat ‘anders’ niet gelijkstaat aan ‘minderwaardig’. Herinneren we ons allemaal de song nog waarin de dorpelingen zingen hoe Belle anders en een beetje merkwaardig is en hoe Belle gewoon lekker zichzelf was? You rock, girl!

Het beste eten is Frans

Of tenminste, dat is wat Lumière beweert tijdens de song ‘Be Our Guest’ waarin de bedienden een heuse show voor de hongerige Belle opvoeren. Of Frans eten écht het allerlekkerste eten in de wereld is, daar durf ik mij niet over uit te spreken, maar Pendule en co mogen altijd eens zo een showcooking komen opvoeren in mijn keuken!

Je kan mannen wel veranderen

Toegegeven, Belle voert deze uitspraak nogal uit tot in het extreme. Je vriend van de ene dag op de andere in een Ryan Gosling look-a-like veranderen, zal maar weinig vrouw lukken vermoed ik.

Droom groot

Zoals Belle het zo mooi stelt ‘I want much more than this provincial life’. Het is niet omdat iedereen verwacht dat je een bepaald pad inslaat dat je dat dan ook moet doen. Extra bonuspunten voor Belle om te gruwen bij het idee om een man zonder al te veel hersenen te moeten huwen.

Mannen die dieren voor de sport afschieten zijn te mijden

Hoe knap ook, mannen die alleen maar aan zichzelf denken en dromen van een huis vol dode dieren als trofeeën mijd je beter. Belle wist dit maar liefst in 1991 al, wat een heldin!

Bedankt voor de levenswijsheden, Disney!

6 gedachten over “Wat ik leerde van de Disneyklassieker ‘Belle & het Beest’

 1. Nostra

  Je kan het ook heel erg donker interpreteren. Screen Junkies hadden vorige week een honest trailer over deze film en die vergeleken het met het Stockholm-syndroom 🙂

  Heb ‘m als voorbereiding op de nieuwe versie afgelopen weekend nog gekeken en ben benieuwd. M’n oudste dochter is naar de persvoorstelling geweest en die vond ‘m fantastisch (haar recensie verschijnt vanavond), morgen ga ik naar de première dus dan zie ik of we op 1 lijn zitten.

  Leuk om weer een nieuwe filmblogger te ontdekken. Meld me meteen aan voor nieuwe posts 🙂 En als je regelmatig nieuwe dingen plaatst kan ik je ook toevoegen aan filmblogs.nl

  1. admin Bericht auteur

   Leuke theorie over het Stockholm-syndroom! Ben echt benieuwd naar de verschillen in de verhaallijn met de live action movie, ik hoop eind deze week te kunnen gaan kijken 🙂 Tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *