Review – Haalde ‘Rings’ het griezelniveau van zijn voorgangers?

22nd maart 2017

Toen ik hoorde dat er een nieuwe Ring film uit ging komen, was ik meteen laaiend enthousiast. Dankzij een of andere absurde twist van het universum hou ik niet alleen van bloemen, pasteltinten en kittens, maar ook van huiveringwekkende horrorfilms waarbij je na afloop nauwelijks je slaapkamerlicht durft uit te knippen. Haalde deze derde film uit de Ring-serie echter het niveau van zijn voorgangers?

First things first, welkom Leonard! Fans van de serie The Big Bang Theory herkennen bij het zien van deze film vast meteen John Mark Galecki. Dit keer in een compleet nieuwe rol, die van een briljante wetenschapper op de universiteit. Déjà vu, anyone?

Verder volgt het verhaal het originele idee dat je na het bekijken van een bepaalde video een telefoontje krijgt met de mededeling dat je slechts zeven dagen meer te leven hebt. Het beeld van een jonge Samara die in de eerste film van The Ring het televisiescherm uitkruipt, zorgde er jaren geleden voor dat ik dagenlang nauwelijks in de buurt van een televisie durfde te komen. Dat gebeurde bij deze film echter niet.

Enkele compleet voorspelbare gebeurtenissen zorgden ervoor dat deze film me niet wist te verrassen. Ook wie een portie nagelbijten of emotioneel drama had besteld, bleef op zijn honger zitten. Het grote cliché van het naïve, bange meisje in de hoofdrol van horrorfilms scoort voor een reden, Hollywood. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van een nieuwe twist aan films, maar om nu bij je griezelfilm voor een hoofdpersonage te kiezen dat de volle 102 minuten apatisch lijkt te blijven… Dat bezorgt je als kijker nu ook niet meteen het meest zenuwslopende gevoel.

Samengevat? Dit is het soort film waarvoor ze het woord ‘mwah’ uitgevonden hebben. Slecht? Niet echt. Zeker niet als je weet wat voor soort vreselijke B-films er soms onder het horrorgenre kunnen zitten. Een aanrader? Nee, ook niet.

Misschien valt deze film nog het best te omschrijven als een best oké film voor wie op een luie zaterdagavond zin heeft om met een grote kom popcorn in de zetel te ploffen en een vrij enge film te kijken. Geen nood, je slaapkamerlicht kan je na afloop gewoon uitknippen. Na enkele uren ben je deze film toch alweer helemaal vergeten.

STERREN TELLEN: ★★☆☆☆

De trailer bekijk je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *