Films waarvoor ik in mei naar de cinema trek

23rd april 2017

Wat ik bijna net zo geweldig vind als naar de bioscoop gaan, is de trailers van komende films ontdekken. Hoewel bij veel films mij een mwah-we-zien-wel gevoel bekruipt, zijn er altijd ook enkele waarvan ik stiekem onmiddellijk al weet dat ik ze zal gaan bekijken.

∇ Alone in Berlin – Belgische release datum: 10/05/2017

Alone in Berlin vertelt het verhaal van een arbeiderskoppel dat een stille strijd tegen de nazi’s start wanneer hun enige kind aan het front sterft. Ze worden echter al snel opgemerkt door een Gestapo-inspecteur, waardoor een moorddadig kat- en muisspel start.

Waarom ik deze film wil zien: enerzijds klinkt het als een aangrijpend verhaal, anderzijds wil ik gewoon dolgraag nog eens een film met Daniel Brühl kijken. In Rush en Good bye Lening! vond ik hem namelijk buitengewoon goed acteren.

∇ Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge – Belgische release datum: 24/05/2017

Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge is de nieuwste Pirates of the Caribbean-film. In dit nieuwe avontuur krijgt Jack Sparrow te maken met zijn aartsvijand kapitein Salazar. Als alle spookzeelieden onder leiding van Salazar ontsnappen aan de Devil’s Triangle hebben ze maar één missie: alle piraten doden, Jack in het bijzonder.

Waarom ik deze film wil zien: Waar is de tijd? Toen de eerste Pirates of the Caribbean-film uitkwam, was ik helemaal hooked. Volgens mij heb ik die film wel tien keer herbekeken. Geen wonder dus dat ik deze nieuwe film met Jack Sparrow in de hoofdrol absoluut wil zien.

∇ King Arthur: Legend of the Sword – Belgische release datum: 10/05/2017

King Arthur: Legend of the Sword vertelt het verhaal van Arthur. Wanneer zijn vader wordt vermoord, pakt zijn oom Vortigern de troon. Bestolen van zijn erfgoed en zijn identiteit, vecht hij zijn weg naar boven via de achterbuurten van de stad. Maar op het moment dat hij het zwaard uit de steen trekt, verandert zijn leven volledig en moet hij zijn ware identiteit accepteren….tegen wil en dank.

Waarom ik deze film wil zien: Ik hou enorm van het verhaal over King Arthur en ben dan ook benieuwd naar deze versie. Bovendien zag de trailer er al veelbelovend uit en denk ik dat vriendlief deze film ook wel zal kunnen smaken.

∇ Sami Blood – Vanaf 24 mei in Studio Skoop Gent

Sami Blood draait vanaf eind mei in Studio Skoop Gent. Het is een Zweedse film uit 2016 die het aangrijpende verhaal vertelt van een Laps meisje dat haar dromen najaagt ondanks alle vooroordelen en rassenwaan tegenover haar volk.

Waarom ik deze film wil zien: Regisseur Amanda Kernell ontving veel lof voor haar speelfilmdebuut. Het lijkt mij een erg aangrijpend portret van een Laps meisje in een discriminerende Zweedse samenleving in de jaren 30.

Voor welke films trekken jullie komende maand naar de cinemazalen? 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *