Eerste indruk – 13 Reasons Why

7th mei 2017

13 Reasons Why is zo’n serie waar je simpelweg niet omheen kan. Na ontelbare jubelrecensies te hebben gelezen, besloot ik achter mijn laptop te kruipen en Netflix open te klikken. Hallo, nieuwe serie. Hallo, mijn nieuwe Netflix verslaving!

Want jawel, na enkele afleveringen te hebben gekeken, moet ik beamen wat honderden voor mij al zeiden… De serie is uiterst verslavend. Niet omdat het zo grappig of luchtig is dat je er kan naar blijven kijken. Integendeel. Zelf kijk ik zelden twee afleveringen vlak na elkaar (en dat wil gezien mijn verleden als bingewatcher best wat zeggen). Volgens mij komt het omdat zo’n aflevering je best wel aan het nadenken zet. Want hoewel je dolgraag wilt weten hoe het – nou, misschien niet “afloopt” want dat weet je al – maar zich verder ontwikkelt, is zo’n verhaallijn emotioneel toch vrij zwaar. Je leeft mee met de personages en denkt na over de thematiek. Zelf wil ik na een aflevering van 13 Reasons Why dan ook alles even laten bezinken alvorens ik op de “verder kijken”-knop druk.

Jullie kunnen zodra ik deze serie helemaal uit heb dan ook een ont-zet-tend cliché (maar stiekem oh zo leuk om te lezen) artikel met 13 redenen om 13 reasons why te kijken, lezen 😉

Mijn voorlopige eerste indruk van deze serie? Aanrader!

Hebben jullie deze serie al bekeken? Wat vinden jullie ervan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *