6 gedachten tijdens Kong: Skull Island

18th maart 2017

Toen mijn vriend voorstelde om naar de film ‘Kong: Skull Island’ te gaan kijken, slaakte ik nog nét geen hoorbare zucht. Vast onnodig om jullie te vertellen dat mijn verwachtingen van deze Amerikaanse hervertelling van de mytische reuzenaap Kong niet bijzonder hoog waren. Of wist deze versie onder de regie van Jordan Vogt-Roberts me toch te verrassen? Deze 6 gedachten speelden door mijn hoofd tijdens het kijken.

kong2

1. Is die aap nu gegroeid sinds de laatste films?

Jep, mijn eerste gedachte was niet meteen mijn meest filmwetenschappelijk onderbouwde. #sorrynotsorry

kong6

2. Hé, is dat niet de broer van Thor?

Het mag geweten zijn, als mijn verwachtingen van een film niet bijster hoog zijn, doe ik ook geen vooronderzoek voor ik naar de cinemazaal trek. En jawel, een van de hoofdrollen was weggelegd voor Tom Hiddleston. Hij nam onder meer al de vertolking van Loki, broer van Thor, voor zijn rekening. Ik kan niet ontkennen dat vanaf dat moment mijn verwachtingen een tikkeltje begonnen te stijgen. Al was het maar omwille van zijn geweldige Britse accent.

kong7

3. Heeft iemand een stevige portie girlpower besteld?

Instant liefde voor Brie Larson die een oorlogsfotografe die van wanten weet neerzet. Geen onschuldige damsel in distress hier. Deze fotografe kan best voor zichzelf zorgen.

kong8

4. Here comes trouble…

Je kon het eigenlijk al raden vanaf zijn eerst seconden beeldtijd. Samuel L. Jackson bevond zich opnieuw in een rol als the villain you love to hate. Als de niet zo emotioneel stabiele Kolonel Packard dit keer. En wat deed hij het geweldig.

kong3

5. Kijk uit, Simba!

Oeps, sorry! Verkeerde film. Al moet mening Disneyliefhebber toch samen met mij een kleine flashback naar de nogal fout uitgedraaide uitstap van de kleine Simba gehad hebben op dit moment. Oke oke, het was geen olifantenkerkhof maar een apenkerkhof. Maar toch.

kong9

6. Ik zet nooit een voet in de jungle

Goed, toegegeven… Ik was het ook niet van plan. Laat ons zeggen dat ik nu eenmaal niet het meest avontuurlijke survival type ben. Maar na het zien van deze compleet buitenproportionele achtpotige weet ik het écht honderd procent zeker.

Tijd om sterren te tellen!

Verhaal ★★★★☆

Spanning, avontuur, een originele insteek met een vleugje 
humor en een vleugje Jurassic Parc sfeer. 
What's not to love?  

Acteurs ★★★★★

Met kleppers als Samuel L. Jackson en Tom Hiddleston kon 
je het waarschijnlijk al verwachten. 

Emoties ★★★☆☆

Geheel onverwacht zat ik halverwege de film toch voor het 
overleven van een gigantische, fictieve aap te supporteren.

Benieuwd naar de trailer? Die bekijk je hier!

Follow my blog with Bloglovin

4 gedachten over “6 gedachten tijdens Kong: Skull Island

  1. Daphne

    Ah, wat leuk dat je ook gaat filmbloggen! Ziet er supermooi uit allemaal! Ben op zich nog best benieuwd naar deze film ook, op de een of andere manier haha, helemaal nu ik dit heb gelezen. Kijk er naar uit om meer van je (film)blogs te lezen!

  2. Nostra

    Ben vorige week geweest en heb er echt van genoten. Las afgelopen weekend wat betreft de grootte van de aap dat het idee was om de film te openen met de aap uit de vorige King Kong film en die dood te maken waardoor je als publiek geschokt zou zijn en dan vervolgens deze versie te introduceren. Had ik persoonlijk wel erg cool gevonden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *