5 redenen om ‘Beauty and the Beast’ te kijken

9th april 2017

Eindelijk was het zover. Vol enthousiasme trok ik samen met vriendlief naar de live action remake van Belle en het Beest. Eerdergenoemde verklaarde trouwens zonder schroom nooit het origineel te hebben gezien. Na deze toch wel onthutsende vaststelling trokken we vijf minuten later de zaal in om ons te laten betoveren door een stevige portie Disneymagie. Waarom ook jullie deze film zouden moeten zien? Ik geef vijf keigoede redenen!

1♦ Je favoriete Disneysprookje wordt tot leven gebracht

Eindelijk! Je droomde er al van sinds het allereerste moment dat je moeder de old school videocassette liet afspelen… Een real life Belle en co. En nu is Disney eindelijk hier om die wens te laten uitkomen. Hallo schattigste theekopje ever!

2♦ Mét extra achtergrondinfo en enkele toevoegingen

Eerlijk is eerlijk, het idee dat het originele verhaal niet helemaal behouden zou blijven, deed me huiveren. Maar wat was dat onnodig! De elementen die werden toegevoegd maakten de romance tussen Belle en het Beest nog net dat tikkeltje geloofwaardiger. En geef toe. Je wou altijd al meer info over hoe het kasteel nu net behekst werd. En wie was Belles moeder nu eigenlijk?

3♦ De vertrouwde deuntjes

Jawel, de nieuwe songs zijn prachtig maar het zijn de oude deuntjes die je de komende dagen tegen wil en dank niet meer uit je hoofd zal krijgen. Instant vreemde blikken van toevallige voorbijgangers wanneer je enthousiast “Bonjour! Good day! How is your family?” loopt te zingen inbegrepen.

4♦ Emma is geweldig maar Luke en Josh stelen de show

Emma Watson zet naar mijn bescheiden mening een fenomenale Belle neer. Maar eerlijk is eerlijk, de echte blikvangers van deze film zijn Luke Evans en Josh Gad. Applausje voor degene die hen gecast heeft! Josh is als LeFou ronduit grappig, schattig én aandoenlijk, terwijl ik bij Luke eindelijk snap waarom al die meisjes van het dorp zo onder de indruk van Gaston zijn.

5♦ Aaah die romantiek…

En uiteraard mag een hoge dosis romantiek niet ontbreken! Op zijn Disneys natuurlijk. Zodat je alleen maar met een hele grote glimlach op je snoet de cinemazaal kan verlaten…

STERREN TELLEN: ★★★★★

De trailer bekijk je hier.

Bron gif’jes. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *